Федерер с призив за сериозно отношение към коронавируса (видео)

Федерер с призив за сериозно отношение към коронавируса (видео)

Носителят на рекордните 20 титли от "Големия шлем" Роджър Федерер, който в момента се възстановява от контузия на коляното, призова хората да си останат по домовете и да се отнасят сериозно към мерките за безопасност, приети с цел ограничаване на разпространението на коронавируса. Посланието на Федерер към света идва и като резултат от молбата на швейцарския здравен министър Ален Берсет към спортната икона да използва влиянието си, за да насърчи хората да не подценяват ситуацията.

"Аз също си стоя вкъщи и не съм се ръкувал с никого от доста време вече. Разбира се, мия си ръцете много често, както трябва да правим всички.
Четири велики рекорда на Федерер, които трудно ще бъдат подобрени
Четири велики рекорда на Федерер, които трудно ще бъдат подобрени

Вярвам, че сега е по-важно от всякога да си помагаме взаимно. Особено защото искаме да помогнем на по-възрастното поколение. Те са най-рисковата група и трябва да им помагаме като се държим на разстояние от два метра и не си подаваме ръка.

Много е важно да се отнасяме сериозно към тези правила. Много, много сериозно. Накрая може да стане така, че всички да сме под карантина и да не можем да напускаме домовете си. Затова наистина се надявам всички ние да подхождаме много сериозно към това", гласи обръщението на Федерер към сънародниците му и всички останали хора по света.

Според данните от петък общо над 4800 души са заразени с COVID-19 в Швейцария, а смъртните случаи са 43.

Още от Тенис

Виж всички