Коло Туре иска да стане първият африкански мениджър в Премиър лийг

Коло Туре иска да стане първият африкански мениджър в Премиър лийг

Бившият защитник на Арсенал, Манчестър Сити и Ливърпул - Коло Туре, иска да стане първият африканец, който води отбор от Висшата английска футболна лига.

38-годишният котдивоарец прекрати футболната си кариера през септември 2017 година. Той работи за кратко в треньорския щабове на националния отбор на родината си, а на клубно ниво от есента на 2017 година Туре е асистент на Брендън Роджърс първо в Селтик, а в последствие от февруари мината година и в Лестър Сити.

"Аз съм от Африка, гордея се с това, но във водещите шампионати няма много треньори от моя континент. В края на кариерата ми като футболист се замислих какво мога да дам на света. Какво мога да върна на играта? Каква е силната ми страна? Мислех да се заема с други дейности, нещо свързано с финансите, но бързо разбрах, че там не бих бил така ефективен, както ми се иска. Футболът е единственото нещо, което познавам добре и на което се наслаждавам. Почувствах, че футболът е единствената индустрия, в която наистина мога са сътворя нещо. Имам опит и знания за играта. Затова съм още тук. Искам да предам всичко на младите. Надявам се да получа шанс да стана първият африканец, който води отбор от Висшата лига на Англия. Няма да бъде лесно, но винаги някой трябва да положи началото, а другите да го последват", коментира Туре.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти