Михаил Иванов: В Швеция искат нещата да стават натурално, мой приятел в Италия се разболя

Михаил Иванов: В Швеция искат нещата да стават натурално, мой приятел в Италия се разболя

Бившият вратар на Левски Михаил Иванов игра в шведския Ескилстуна до декември. Пред "Меридиан Мач" той коментира ситуацията в скандинавската страна, макар и вече да се е прибрал в България.

"В Швеция нещата са много по-различни. Там искат нещата да стават натурално. Те смятат, че народът трябва да преболедува коронавируса, за да може да изгради имунитет. Но въпреки това на моменти се забелязва паника. Обират се стоките от магазините. Факт е, че възрастните са застрашени", сподели Иванов.

От 2004 до 2012 година той игра в Италия, като мина през тимовете на Сиена, Фоджа и Пиаченца. Логично, на Ботуша 30-годишният страж има много приятели.
"В Италия вече живот няма. Един от заразените футболисти - Аалбин Екдал, шведски национал, е мой близък. Играли сме с него в Сиена. Пратих му съобщение. В началото не беше добре, но сега се чувства по-положително", добави Иванов.

"В момента съм свободен агент. Не успях да си намеря нов отбор, но ще си търся. На мен не ми пречи стоенето вкъщи, но няма как да играя футбол от вкъщи", завърши с усмивка игралят у нас за Левски, Ботев (Пповдив), Витоша (Бистрица) и Ботев (Враца) вратар.

Още от Българи зад граница

Виж всички