Венци Стефанов за "сините" и "червените": Срамно поведение! Срамувам се, че ги познавам

Венци Стефанов за "сините" и "червените": Срамно поведение! Срамувам се, че ги познавам

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов заяви пред Sportal.bg, че е неприятно изненадан от поведението на ЦСКА-София и Левски. От "Армията" поискаха БФС да преприеме мерки за компенсиране на финансовите загуби след спирането на efbet Лига. "Сините" пък призоваха футболната централа да защити икономическия интерес на клубовете. Венци Стефанов обяви такова поведение за "срамно".

"Само много прости хора могат да искат компенсации. Ако искат да се сърдят, ако искат да реват като магарета, но е така. Те имат договор с футболистите за една, две, три или три и половина години. В тези договори няма клауза, че при извънредна ситуация и разпускане, няма да им се плащат парите.

В момента първенството е отложено, след това мачовете ще се доиграят и ще бъде излъчен победител. Това е решението за момента и те нямат никакво право да искат компенсации и да мрънкат. Чух, че и Христо Крушарски искал компенсации. ЦСКА и те...

Като не можеш да се справиш с някои неща, кажи си открито, че не можеш и започни да търсиш начин да се реши ситуацията. Много по-достойно е да застанеш очи в очи с футболистите и да им обясниш какво е положението. Това е достойният начин. Спокоен съм за Славия, защото знам, че нашите играчи са българи и ще разберат, ако се стигне до такава ситуация.

Ако Левски и ЦСКА разчитат от зрителите на мачовете да покрият разходите, директно лъжат. Нещата трябва да се кажат открито и честно.

Ако спортните хора започнат да реват като вдовици, какво да кажат болните, старците?! Държавата за кого по-напред да отдели средства! Спортистите са здрави, могат да издържат в тази ситуация. Има много хора в нужда. Не може ръководителите на тези два гранда да хленчат, мен ме е срам! Срам ме е, че изобщо имам нещо общо с тези хора.

Срамно е! Не са минали 5-6 дни от решението на държавата и те почват да реват за пари! За кого по-напред държавата да даде. Дават много лош пример на хиляди привърженици. Нека всички мои колеги не хленчат като баби! Дайте да се стегнем и да помогнем с каквото можем тази пандемия да изчезне! Да бъдем дисциплинирани!

Утре ЦСКА и Левски могат да поискат и от Светия Синод пари. Срамно! Декларацията на ЦСКА едва ли е писана от Гришата, той не е Христо Плачков. Това го е писал някой нагаждач около него. Павел Колев пък отдавна реве, всички около него събират пари.

Има толкова болни хора, грандовете ревнаха за пари. Откъде да даде пари БФС?! Той взима пари от УЕФА и ФИФА, а сега всичко е спряло. Тези глупаци не мислят ли?! Откъде да паднат тия пари! Това са ограничени хора.

Какво да кажат лекарите и полицаите, които се скъсват от работа и са под непрекъснат риск. Футболистите и футболните шефове сега са разпуснати и са при семействата си. Те рискуват ли, какво правят?! Ако не им се дават заплатки, да излязат и да го кажат. Като нямаш дупе и не носиш гащи, обувай си полата и се махай!

Полицаите са по гетата, на първа линия, лекарите... шапка им свалям! А ние се молим на БФС за парички! Това е посерковщина! Дунав и Етър защо не ревнаха - и те не са цъфнали и вързали! И ние имаме проблеми, но ще стиснем зъби.

Тези хора са срам за спорта. Само Левски и ЦСКА - големите грандове, чух да реват за пари и за помощ. Не чух от друг спорт да има такива изказвания, декларации. Срам ме е, че познавам такива хора. Нека първо мине това нещо, после ще търсим решение. Сега като нищо не работи, откъде да вземе държавата пари", каза Венцеслав Стефанов.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти