Футболист преспал от скука с балдъзата по време на карантината

Футболист преспал от скука с балдъзата по време на карантината

Забраната за футбол се отразява пагубно на психиката на футболистите, алармира топ терапевтът Стив Поуп (на снимката) в колонката си в британския вестник "Сън". Той споделя, че много играчи не знаят какво да правят по време на принудителната самоизолация и го засипват с обаждания, в които споделят и странни неща.
Поуп, който е работил като психолог в отбори като Манчестър Юнайтед и Бърнли от над 20 г., смята, че излизането от обичайния режим на тренировки и мачове е своеобразен шок за футболистите.

"Те буквално не знаят какво да правят. Имат много пари, но им липсва публиката, за да се чувстват значими и известни. Затова някои правят неща, които са доста лоши или направо разрушителни. Един играч ми се обади и каза "Стигнах дъното, преспах от скука със сестрата на жена ми". Страдат от стрес и безпокойство.

Свикнали са да им се казва кога да тренират, кога да спят, какво да ядат. Някои са напълно опустошени, тъй като не знаят кога ще е следващият мач, както и кога ще подновят тренировки със съотборниците си", пише Поуп. По принцип мачовете в Англия са спрени до 3 април, но забраната може да бъде удължена заради коронавируса.

Последвайте канала ни в

Още от Булевард

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти