Ибрахимович: Ако вирусът не отиде при Златан, Златан отива при вируса

Ибрахимович: Ако вирусът не отиде при Златан, Златан отива при вируса

Звездата на Милан Златан Ибрахимович обяви чрез видеопослание в социалните мрежи, че стартира дарителска кампания, чиито средства ще отидат за болници в Роцано/Милано, Бергамо, Кастеланца и Торино, борещи се с пандемията от коронавирус.

"Здравейте, аз съм Златан Ибрахимович. Италия винаги ми е давала много и в този драматичен момент искам да върна обратно дори повече на тази страна, която обичам. Реших да обединя сили с още няколко човека, за да създам дарителска сметка за болниците "Хуманитас" и да използвам силата на комуникацията ми за разпространението на послание. Това е сериозен проблем и се нуждаем от конкретна подкрепа, която не е просто видео.

Разчитам на моите колеги, професионалните спортисти, и на тези, които искат да направят малко или голямо дарение според възможностите си, за да държим този вирус настрана. Заедно можем да помогнем на лекари и медицински сестри, които всеки ден се саможертват, работейки, за да спасят нашите животи. Днес ние викаме за тях. Нека заедно да изритаме коронавируса и да спечелим този мач. Помнете: ако вирусът не отиде при Златан, Златан отива при вируса", заяви Ибрахимович.

 

Едва за два часа по сметката са преведени 112 хиляди евро, а целта е 1 милион евро.
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички