Федерер индиректно влезе във война с "Ролан Гарос"

Федерер индиректно влезе във война с "Ролан Гарос"
Отложиха "Ролан Гарос" за септември, датите съвпадат с турнира в София
Отложиха "Ролан Гарос" за септември, датите съвпадат с турнира в София

От "Лейвър Къп" излязоха с официална позиция, че за момента не смятат да променят датите на тазгодишното си провеждане, въпреки решението на "Ролан Гарос" да се измести за периода 20 септември - 4 октомври заради пандемията от коронавирус. Както е известно, демонстративният турнир, организиран от Роджър Федерер, е предвиден за 25 - 27 септември.

"Светът на тениса разбра, че Френската тенис федерация има намерение да насрочи "Ролан Гарос" за 20 септември - 4 октомври заради COVID-19. Тези дати съвпадат с провеждането на "Лейвър Къп", който вече е разпродаден и обявен за 25-27 септември в TD Garden в Бостън. Това изявление беше изненадващо за нас и нашите партньори - Тенис Австралия, Асоциацията по тенис на САЩ и АТП. То повдига множество въпроси, като ние преценяваме ситуацията. В този момент ние искаме феновете, спонсорите, телевизиите, служителите, доброволците, играчите и великият град Бостън да знаят, че смятаме да проведем "Лейвър Къп" както е планирано", написаха от състезанието.

Изместването на турнира от "Големия шлем" ще повлияе на цели 10 турнира от календара на АТП и УТА - тези в София, Санкт Петербург, Метц, Чънду, Жухай; Гуанджоу, Сеул, Токио, Ухан и Ташкент. В миналото издание на "Лейвър Къп" пък участваха цели шестима тенисисти от тогавашния топ 10 на световната ранглиста - Роджър Федерер, Рафаел Надал, Доминик Тийм, Александър Зверев, Стефанос Циципас и Роберто Баутиста Агут.

Още от Тенис

Виж всички