Директор в ЦСКА-София: Много е трудно в момента, разчитаме на технологиите

Директор в ЦСКА-София: Много е трудно в момента, разчитаме на технологиите

Директорът на академията на ЦСКА-София Пауло Кардосо говори пред „Тема Спорт“ относно ситуацията в школата и в клуба като цяло, както и в родината му Португалия. В иберийската страна заболелите са над 330, като само вчера бяха установени около 90 нови случая.

ЗА ОБСТАНОВКАТА В БЪЛГАРИЯ
В момента се разиграва военен сценарий. Гледали сме филми как вирус обхваща целия свят, но сега не сме във филм, а го живеем. Това е нова ситуация за абсолютно всеки човек. Лошото е, че не знаем колко време ще продължи. Тук в България трябва да видим примерите от другите държави – както тези, които се справят добре с коронавируса, така и тези, които не успяха. Нужно е да се поучим от грешките. А най-простото решение е да си стоим вкъщи. 

ЗА МЕРКИТЕ В ЦСКА-София
Има изготвени програми за момчетата в школата, основно за най-големите. Но ми е ясно, че те едва ли ще бъдат изпълнени. Фитнесите са затворени, а не съм убеден, че всяко дете ще поддържа форма у дома. Спортът е важен, но здравето е най-важно, така че в този момент нека всеки бъде вкъщи, не е време за социализиране, а ако е възможно, не бива да се ходи и на работа. Не бива да позволяваме на вируса да се разпространи.

От началото на тази седмица спряхме срещите с треньорите в академията. Говорим по скайп или си пишем, ще разчитаме на технологиите. Даже тази сутрин (б.р. – вчера) имахме скайп връзка с холандската компания, чиято програма използваме за въвеждане на информация за школата. Обсъдихме как да развием някои нови неща в тази обстановка.

Доста е трудно за футболистите от представителния отбор. Моят съвет е да поддържат форма в парка, ако няма много хора, или, в най-добрия случай – в двора, ако разполагат с такъв. Този период не бива да го разглеждаме като ваканция, а трябва да сме готови по всяко време да се върнем към мачовете и да минимизираме щетите от прекъсването в първенството.

ЗА СИТУАЦИЯТА В ПОРТУГАЛИЯ
Нещата в Португалия се влошават и съм притеснен. Според мен там се бавят с мерките, а и поведението на населението не е съвсем правилно. Тепърва хората трябва да започнат да уважават мерките за предпазване. Другият проблем е, че границите на страната са отворени и има туристи, което е предпоставка за още повече случаи. Няма да се изненадам, ако до няколко дни здравната система в Португалия се срине. Но това се отнася за всяка държава – няма място по света, което да е готово изведнъж да приеме и да се справи със стотици нови случаи на вируса, така че трябва да забавим развитието му.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти