Аоияма продължи победния си марш в Осака и оглави класирането

Аоияма продължи победния си марш в Осака и оглави класирането

Даниел Иванов-Аоияма продължава прекрасното си представяне на пролетния турнир по сумо “Хару башьо” в Осака. Българинът записа деветата си победа, след като в схватка от десети кръг избута от дохиото Шиманоуми, използвайки техниката “цукидаши”.

Така “Синята планина” поведе с 2-1 в двубоите с Шиманоуми, а балансът му след десетия кръг е девет победи и само една загуба, с което той оглави класирането. Аоияма дели първото място с йокодзуна Хакухо, който днес загуби за първи път в Осака. Той отстъпи с хватката ошидаши на маегашира-5 Онишо и се изравни с българина в класирането преди последните пет кръга от надпреварата.

Утре Аоияма ще срещне сумиста с най-нисък ранг Котоновака в първата схватка за деня, докато Великият шампион Хакухо има далеч по-тежка задача срещу комусуби Хокутофуджи в последната.

За първи път в историята надпреварата се провежда без зрители заради пандемията от коронавируса. Домакините са взели сериозни мерси и мерят температурата на борците по два пъти на ден. В случай, че някой от тях, треньорите им, съдиите или други длъжностни лица заболее от коронавирус, турнирът ще бъде прекратен.

Още от Бойни спортове

Виж всички