НБА няма да тества играчите за забранени субстанции, докато мачовете се спрени

НБА няма да тества играчите за забранени субстанции, докато мачовете се спрени

Националната баскетболна асоциация (НБА) спира да тества играчите за забранени субстанции по време на периода, в който няма да се играят мачове заради коронавируса, съобщиха американските медии. Решението е било взето по искане на Асоциацията на играчите в лигата. Според колективния трудов договор всеки баскетболист може да бъде подложен на до шест теста по всяко време на сезона или предсезонната подготовка.

Марихуаната, стероидите и някои лекарства попадат в списъка на забранените за използване вещества от Националната баскетболна асоциация, ако и в някои щати употребата на трева да е разрешена от закона.

НБА наказва използването на допинг със спиране на правата за две години, а такова е наказанието и при злоупотреба с кокаин или хероин. Неправомерна употреба на лекарства или пушене на марихуана може да доведе до спиране на състезателните права за 25 мача при първо нарушение и до 55 мача при второ.

Преди дни комисарят на Националната баскетболна асоциация Адам Силвър обяви, че първенството е спряно за 30 дни, но по всяка вероятност този период ще бъде по-дълъг.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти