Стивън Петков: Ако ситуацията не се промени, първенството ще бъде прекратено

Стивън Петков: Ако ситуацията не се промени, първенството ще бъде прекратено

"Ситуацията е същата като навсякъде в света, където има коронавирус. От днес почваме да тренираме по индивидуален план. Но не по домовете, а по парковете на града. Мачовете тук са отложени с три седмици", това заяви в интервю за "Хоризонт" Стивън Петков.

24-годишният футболист е собственост на португалския Фейренсе, където премина през януари. Той изигра 12 мача за тима, като вкара 1 гол срещу Спортинг. Отборът му обаче изпадна от португалския елит и Петков реши да търси ново предизвикателство. МФК Карвина, който ще има правото да откупи българина след края на сезона, заема 13-то място в чешкия елит. След изиграването на 24 кръга отборът има 23 спечелени точки след 5 победи, 8 равенства и 11 загуби.

"Ако ситуацията не се промени, първенството ще бъде прекратено. И тук свободното ходене навън е забранено. Можеш да излизаш, за да отидеш на работа, до магазин за хранителни стоки, до аптека, до банка. И това е. Градът, в който живея, е на около 400 км от Прага", каза Стивън Петков. 

От днес Чехия въведе общонационална карантина. Тя ще продължи до 24 март. Хората ще могат да излизат от домовете си единствено за работа, покупки и други необходими действия. Правителството препоръча работа от домовете или отпуск. В Чехия са потвърдени 253 случая на заразени с коронавирус.

"Паника няма, но се вижда, че няма трафик по пътищата. Ако излезеш навън, ще те спрат от полицията и ще те попитат къде отиваш. Ще се коментира с хората от клуба как ще тренираме, къде. И както аз съм и чужденец и ме попитат къде отиваш и ако отговоря в парка? Как биха реагирали местните. Чувствам се добре в Чехия. Щастлив съм, че съм в Централна Европа. В отбора има сигурно 10 чужденци. Не мога да говоря за тях, аз се чувствам добре в Чехия", добави Стивън Петков.

Още от Българи зад граница

Виж всички