САЩ прибират волейболистите си у дома

САЩ прибират волейболистите си у дома

САЩ прибират състезателите си у дома. Американската федерация по волейбол (USAV) призова клубовете по цял свят, в които се състезават състезатели от страната, да им позволят да се върнат. Причината - широкото разпространение на коронавируса в световен мащаб.  

USAV изпрати писмо, подписано от нейния президент Джейми Дейвис, в което апелира към клубовете, които имат американски играчи, да им помогнат да се върнат у дома възможно най-скоро. Повечето от волейболистките, играещи в Италия, където е най-голямото огнище на инфекцията в Европа, вече са отпътували за Съединените щати. Същото важи и за някои от представителите на мъжкия национален отбор - Мат Андерсън и Мика Кристенсън. 

Според информацията в медиите старши треньорът на женския национален отбор Карч Кирали лично се е обадил на завърналите се състезателки и ги е посъветвал да се консултират със своите агенти по въпроса.

Гледайте Лига на нациите, Шампионска лига, Световно клубно първенство, Световно първенство 2022 и още много волейбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички