Илия Динков: Имаме визия за развитието на женския волейбол

Илия Динков: Имаме визия за развитието на женския волейбол

Президентът на женския волейболен шампион Марица (Пловдив) Илия Динков беше избран за първи вицепрезидент на БФВолейбол на Общото събрание на централата в София. Той ще отговаря и за женското направление. 

Ето какво каза Илия Динков за BGvolleyball.com след избора:

57 Общо събрание на БФВ

„Разликата от преди и сега е в намаления брой на вицепрезиденти в БФВ. Аз лично ще изпълнявам функциите, възложени ми от Управителния съвет и ще работя за развитието на волейбола и в частност на женския сектор. 

Имам много идеи и конкретни предложения, които ще бъдат обсъждани в бъдещите дни. Едно от тях е всички идеи и предложения да бъдат свеждани предварително писмено и в аванс до знанието на членовете на УС. Няколко дни преди провеждането на УС ще се публикува дневния ред. След заседанието ще бъде публикувана информация за взетите решения.

57 Общо събрание на БФВ

Относно женския волейбол, работя с екип от специалисти, сред които и националния селекционер Иван Петков и бяхме подготвили конкретна визия за начина на работа с националните отбори от 15 годишни до жени. Изготвена бе програма за провеждане на подготовката им., в предвид многото предстоящи състезания. Преди сегашната сложна обстановка и наложените ограничения имахме конкретни оферти за лагери, намерихме зала с повече игрища, обхванахме много и различни детайли, като хранене, пособия и други аспекти на подготовката.

Преди се караше малко през пръсти, но сега вече няма да е така. Иска ми се да има ред, всеки да си изпълнява поставените задачи и всичко да върви в правилната посока. Надявам се това да се случи.

С оглед на сегашното положение и спрените първенства, обаче няма яснота. Всичко зависи от обстановката и какво ще се предприеме в международен мащаб. Затова тепърва ще разискваме и ще обсъждаме бъдещите ни действия."

Още от Волейбол

Виж всички