Още едно голямо име се сбогува с биатлона

Още едно голямо име се сбогува с биатлона

Още едно голямо име в биатлона обяви края на кариерата си. След като вчера стана ясно, че френската суперзвезда Мартен Фуркад приключва с професионалния спорт, днес финландската ветеранка Кайса Макарайнен обяви във "Фейсбук" своето оттегляне.

"На този стадион (в Контиолахти - б.р.) през 2003 година направих първите си тренировки и днес моята международна кариера внезапно ще свърши тук. Не по начина, по който съм искала или планирала, без никакви зрители, но не бихме могли да избираме.

Изцяло съм ОК с това решение, въпреки че то е емицоионално, а сезонът беше тежък. Но той не може да заличи всички хубави неща, които съм имала в биатлона в миналото.

Днес ще се насладя на последното ми състезание от Световната купа с пълно сърце, с всичките ми прекрасни колеги. Едно последно преследване с мен, момичета!

Когато Световната купа се върне към нормалния си ритъм, си пожелавам да имам шанса някакси да се срещна още веднъж с моите фенове", сподели във "Фейсбук" Макарайнен.

Великият Мартен Фуркад се сбогува с победа №83! Йоханес Бьо спечели Световната купа (видео + снимки)
Великият Мартен Фуркад се сбогува с победа №83! Йоханес Бьо спечели Световната купа (видео + снимки)
37-годишната финландка започва като ски-бегачка, а в биатлона влиза през 2003. Макарайнен е трикратна носителка на Големия кристален глобус (2011, 2014, 2018), като има общо 27 победи за Световната купа.

Финландката завършва кариерата си без олимпийско отличие, но с 6 медала от световни първенства (1 златен, 1 сребърен и 4 бронзови). Тя става шампионка на планетата в Ханти-Мансийск през 2011 година в дисциплината преследване, след като преди това печели сребро в спринта. Последната й победа за Световната купа е в масовия старт в Оберхоф на 12 януари 2020 - само ден след като навършва 37 години.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти