Димитър Димитров: Наградата означава страшно много за мен

Димитър Димитров: Наградата означава страшно много за мен
Димитър Димитров е баскетболист на годината, Таня Гатева с награда за най-добър треньор
Димитър Димитров е баскетболист на годината, Таня Гатева с награда за най-добър треньор
Димитър Димитров беше избран за Баскетболист номер 1 на България за 2019 година. Капитанът на Балкан спечели годишната анкета, организирана от Българската федерация по баскетбол, която се провежда между всички треньори, капитани от НБЛ, жени, А група, както и журналисти. През сезон 2018/19 Митко спечели шампионската титла на България с отбора на Балкан.

"Това е една награда, която означава страшно много за мен. Показва ми, че трудът, който съм положил през всички години, някой го е видял. Благодаря на всички, които са гласували за мен. Благодаря на отбора на Балкан, на всички треньори, играчи, които бяха с нас през миналия сезон и специално на феновете на Балкан. Това е само още една мотивация да продължавам да работя и да се развивам. Не съм печелил друг път такава награда. Имаше малка изненада, когато разбрах, но, естествено, ми стана много приятно. За момента ме отдалечи от ситуацията, която се случва в момента. Беше много добра емоция. Надявам се ситуацията да се оправи", каза Димитров пред сайта на Балкан.
"2019 година беше изпълнена с много емоционални мачове и победи, а сезонът свърши по един блестящ начин за нас. С националния отбор също изиграхме също доста добри мачове и постигнахме изключителни победи като например тази над Франция, която беше в края на 2018. Изпитахме уникални емоции и се пожелавам на всеки един млад спортист, който иска да се занимава с баскетбол, да ги изпита. Най-силният момент от миналата година за мен, естествено, е спечелването на шампионската титла. Беше една доста емоционална вечер. Финалът беше един мач, в който мисля, че тотално надиграхме съперника, показахме каква е атмосферата в Ботевград и как нашите фенове ни дават криле. Беше неповторима атмосфера. Не знам как ще се развият нещата тази година, но със сигурност няма да имаме възможност да изпитаме отново тази атмосфера", добави той.
"Мисля, че във всеки един сезон има какво да научиш и да се подобриш. В началото на миналия сезон не започнах по на-добрия начин, но си взех поуки от това и в края на сезона, когато беше най-важно, бях в най-добрата си форма. Надявам се следващият сезон да още по-добър", каза още Димитров.
Относно извънредната ситуация с коронавируса той каза, че начинът да се овладее ситуацията, в която се намираме в момента, е всеки да покаже лична отговорност. "Нека всеки от нас бъде отговорен първо за себе си и второ за хората около него, за да може да преодолеем ситуацията възможно най-бързо!"

Още от Баскетбол

Виж всички