Семеня: Аз съм суперестествена

Семеня: Аз съм суперестествена

Двукратната олимпийска шампионка на 800 метра Кастер Семеня определи себе си като “суперестествена”, след като преди това съобщи в Instagram, че възнамерява да участва на 200 метра на Олимпийските игри в Токио това лято. 29-годишната южноафриканка няма да може да защитава олимпийската си титла на 800 м в Япония, тъй като отказа да се подложи на хормонално лечение за понижаване на тестостерона в организма си.

Кастер Семеня ще бяга в Токио, сменя дисциплината
Кастер Семеня ще бяга в Токио, сменя дисциплината

Миналата година Световната атлетика забрани на състезателките с по-високи нива на тестостерон и с хиперандрогенизъм да се състезават при жените в дисциплините от 400 метра до една миля.

“Наричам себе си суперестествена”, каза трикратната световна шампионка на 800 метра, след като постигна личен рекорд от 23.49 секунди при победата си на 200 метра на състезание в Претория.

Тя трябва да свали още 0.69 сек от времето си, за да покрие олимпийския норматив на 200 метра за Токио.  

“Познавате ме – винаги предизвиквам себе си. Това решение за смяна от 800 на 200 метра не беше лесно. Свикнала съм да бягам две обиколки и сега бягам половин обиколка. Не е лесно, но всичко е възможно”, добави Семеня.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти