Благой Георгиев купува редовен участник в Лига Европа

Благой Георгиев купува редовен участник в Лига Европа
Уволнили Рууд Гулит заради Благой Георгиев
Уволнили Рууд Гулит заради Благой Георгиев

Бившият национал Благой Георгиев внесе малко повече конкретика на плановете си да купи футболен отбор. За тези свои планове той говори в края на февруари в интервю за sportbox.ru.

"За мен винаги на първо място е футболът. Сега имам глобална цел и се надявам тя да се превърне във факт през лятото. Искам да закупя футболен клуб. Не ме питайте даже от коя страна ще е. Ще узнаете всичко от официалните новини. Засега е рано да се говори конкретно", загадъчно казва Благо тогава.
В "Шоуто на Николаос Цитиридис" в петък вечер той добави, че става въпрос за много солиден проект извън България.

"Имам сериозни амбиции, водим разговори. Става въпрос за много силен отбор, който играе в Лига Европа почти всяка години. Дано коронавирусът не попречи това да се случи през лятото. Ням да играя, защото съм старичък вече, но ще го ръководя.

Ще променя много, като ще започна с дисциплината, защото без нея нищо не става. В същото време ще искам и шоу на терена, защото това привлича хората на стадиона. Защо не български отбор - просто ми предложиха в чужбина, ходих и се убедих, че това е моят отбор", разкри Георгиев.
В близките седмици ще стартира и негова футболна школа за деца в Суходол, където живее. В школата му ще работят най-добрите треньори по негови думи.

Още от БГ Футбол

Виж всички