Гледай на живо

Кой срещу кого в първия кръг на efbet Лига - жребий за новото първенство

В Разград ще отбележат 75 години организиран баскетбол

В Разград ще отбележат 75 години организиран баскетбол
В Разград ще отбележат с редица прояви 75 години организиран баскетбол в града. Събитията, свързани с годишнината, ще се проведат под патронажа на кмета на общината Денчо Бояджиев, съобщиха от общинската администрация.

Предвидено е основните мероприятия да бъдат на 2 май, като организаторите се надяват, че форсмажорни обстоятелства, свързани с епидемиологичната обстановка, няма да променят датата. 
Предвижда се в този ден в спортна зала "Лудогорец" да се проведе баскетболна среща на ветерани, а във фоайетата на залата да бъде подредена изложба с архивни снимки от историята на баскетбола в Разград.

От Организационния комитет призовават жителите на града да споделят своите и на родствениците си спомени за силните моменти в разградския баскетбол, като предоставят подобни фотографии за включване в изложбата. Тя ще може да бъде разгледана и онлайн. 
Ще бъде подготвен и юбилеен вестник по повода. Предвижда се и младата смяна баскетболисти да бъдат включени в честването, като за тях ще се организира баскетболен празник на 1 май.
Сред потвърдилите вече гости, които ще уважат празничните прояви са Христо Христов и Георги Глушков от Българската федерация по баскетбол, баскетболните ветерани Марин Романски, Дарин Великов, Симеон Варчев.

Още от Баскетбол

Виж всички