Гледай на живо

Арда стигна до бараж за Европа след класика в Пловдив, докато Славия приключи сезона с успех над Локо (София) и грозни сцени по трибуните - отзивите на живо след края на спора за седмото място

Шефът на съдиите: Обмислям оставка - недопустимо е хора да знаят нарядите предварително

Шефът на съдиите: Обмислям оставка - недопустимо е хора да знаят нарядите предварително
Михаил Касабов: Смених съдията на три мача - решението е мое
Михаил Касабов: Смених съдията на три мача - решението е мое

Шефът на съдийската комисия към БФС Костадин Стоичков призна пред Sportal.bg, че обмисля да подаде оставка. Ръководителят на арбитрите разказа неговата гледна точка около обвиненията на боса на Славия Венцеслав Стефанов, че изпълняващият длъжността президент на родния футбол Михаил Касабов еднолично е сменил съдиите по желание на собственика на Царско село Стойне Манолов. Стоичков заяви, че ситуацията е по-различна, а именно, че босът на новака в елита е знаел предварително нарядите и затова Касабов е предложил да се направи промяна на реферите за утрешния мач на Царско село и Славия. Именно течът на информация е причината шефът на съдиите да мисли да напускане на поста.

“Вчера някои от представителите на клубовете знаеха кои са съдиите за кръга. Не знам как са придобили тази информация - явно има теч в системата, защото нарядите излизат днес. По някакъв начин тези представители на клубове са информирани. Говорим за Царско село. Лично президентът ми се обади и беше възмутен. Тогава г-н Касабов ни препоръча на назначителна комисия с цел да докажем на тези хора, че това не е така да направим някаква вътрешна смяна в нарядите. Съдиите са същите за кръга, но където имаше възможност да се направи някаква промяна, тъй като има определени ограничения. Аз исках само да се завърти само съдията на Царско село, но поради системата на нарядите трябваше да се сменят още трима”, обясни Стоичков.


“Няма драма, защото съдийската комисия си запазва правото на промени и имаме възможност да го правим. Г-н Касабов беше афектиран, че президенти на клубове знаят предварително кой съдия ще свири. Всичко това е с мое и на комисията съгласие и всички бяхме ок. Това наложи промяната, а не, че определен президент е искал съдия да свири даден мач. Аз мисля, че Коко Попов е едно достойно момче и мисля, че ще се справи”.

Стойне Манолов: Венци да е спокоен - никой няма да ощети Славия, за нас не знам
Стойне Манолов: Венци да е спокоен - никой няма да ощети Славия, за нас не знам

“Това, което се случва преди тези важни мачове е едно излишно нагнетяване на напрежение. Някой хора работят по този начин от години. Аз казах и на ръководството, че след като има такива моменти обмислям дали да не си подам оставката. Аз искам да работя съвсем коректно и честно. Мисля, че съм го доказал, че съм такъв човек и няма как да приема тези неща”, обясни шефът на реферите.

Костадин Стоичков също така каза, че явно някои хора в България не иска системата за видеоповторения да бъде въведена в родния футбол. Също така наблегна на това, че никога досега някой президент или представител на клуб не е искал от него да се назначи определен съдия или асистент.

Венци Стефанов за президента на БФС: Скандално! Смени съдията и си призна
Венци Стефанов за президента на БФС: Скандално! Смени съдията и си призна

“За мен най-важното е момчетата да си свършат прекрасно работата. Да изсвирят мачовете коректно и точно. Ние не трябва да даваме повод за приказки. Никой не си е позволил досега да ми каже, че иска определен съдия или асистент, защото знае, че това няма как да стане. Желая от сърце на съдиите всичко да е ок, защото когато те грешат, мен ме боли малко повече и от тях. Ако въведем ВАР-системата ние изобщо няма да коментираме съдийството, но явно някои хора не искат да се случи това нещо. Ако не започнем процеса на обучението още лятото, ще пропуснем още една година по тази линия. Ние вместо да мислим за тези неща, ние се занимаваме с интриги”, завърши Стоичков.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти