Дерменджиев: Много искам Ивелин Попов в отбора

Селекционерът на националния отбор Георги Дерменджиев взе участие в предаването "От дузпа в тъч", където говори по темата с коронавируса и българския футбол. Той каза няколко думи и за Ивелин Попов, за когото все още не се знае дали ще се завърне под знамената.

"Принципно ние няма за какво да бъдем притеснени. Трябва  да сме дисцпилинирани, трябва да спазваме правилата при каквото и да е ситуация. Нито за играчите, нито за публиката е добре да се играе пред празен стадион.

Играчите искат да са подкрепяни и публиката иска да наблюдава отбора. В крайна сметка обаче трябва да преимем тези правила и да се съобразим с тях, каквито и да са. Хората ще ни гледат по телевизията, ако се случи без публика. Вие знаете, че обстановката е много динамична и всеки ден се променя. На мен много ми се иска Ивелин Попов да е в отбора.

Предстои ни разговор и тогава той ще даде окончателното си решение. При всички случаи, като обстановка не е приятно, защото се отнася за здравето на много хора, но ние имаме отговорности, които трябва да изпълняваме. Аз мисля да не се затормозяват играчите, за да бъде нормален мач срещу Унгария. Ще мога да присъствам на срещите при празни трибуни", каза Дерменджиев в "От дузпа в тъч".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти