Гледай на живо

"Трето полувреме" преди Испания - Италия

Президентът на Милан: “Елиът” спасиха клуба

Президентът на Милан: “Елиът” спасиха клуба

Президентът на Милан Паоло Скарони коментира ситуацията в клуба след уволнението на директора Звонимир Бобан, като подчерта, че собствениците от “Елиът”, са спасили “росонерите”, когато са придобили италианския гранд.

“Не съм начело на спортната част, но за малко ще се върна към историята на “Елиът”. Те станаха собственици на клуба в ситуация, в която нямаше ликвидност, която да се регистрира в лигата. Те спасиха Милан, наеха директор с международен профил като Иван Газидис, инвестираха 250 млн. евро в трансферния пазар и запомнаха проект за нов стадион. Вложените усилия не са пропорционални на резултатите, но от “Елиът” сториха всичко необходимо. Газидис е абсолютен професионалист. Вярвам, че неговата активнос с времето ще бъде възнаградена. Надявам се, че Паоло Малдини ще остане. Имайки предвид това, като бизнесмен ви казвам, че когато директорите искат да дадат интервю, те трябва да го съгласуват. Човек не може да стане и да се изрази свободно, защото това увеличава объркването. Това важи и за мен, президентът. Необходимо е да съгласуваме имиджа на клуба.

Стефано Пиоли? Той свърши отлична работа, успя да промени Милан. Трябва да останем търпеливи. В този контекст, сред проблемите на страната, на футбола и на Милан, уволнението на Звонимир Бобан, въпреки че го харесвам, не е приоритет в мислите ми. Както при треньорите, директорите не се пипат докато всичко е наред. Просто казвам, че тъй като усилията на клуба не биват възнаградени, това означава, че отдадеността на работещите хора не е предоставила адекватни резултати. Малко е трудно да се хвърли вината върху “Елиът” за технически решения. Не познавам Ралф Рангник. Ако е имало някакъв контакт с него, той е бил първоначален. Уверявам ви, че не съм виждал хипотетичен договор”, заяви Скарони пред “Кориере дела Сера”.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички