Коронавирусът отложи финалите за купата на България по хандбал за мъже

Коронавирусът отложи финалите за купата на България по хандбал за мъже

Срещите от Финалната четворка на турнира за купата на България по хандбал за мъже в Габрово бяха отложени заради коронавируса, съгласно заповед на Кмета на Общината за забрана за ползване на всички спортни обекти.

Мачовете трябваше да се играят през уикенда на 14 и 15 март.

На полуфиналите домакинът Чардафон ще играе срещу НСА в първия полуфинал, а в повторение на миналогодишния финал защитаващият трофея си и национален шампион Локомотив (Варна) ще се изправи срещу Пирин 64 (Гоце Делчев).

Периодът на провеждане на финалите на турнира ще бъде определен допълнително.

Поради мащабна дезинфекция на ДКС "Васил Левски" във Велико Търново, срещата от 13-ия кръг на женското първенство между Етър 64 и Шумен 98, която трябваше да се състои утре, се отлага за 21 март от 16:00 часа.

Мачът от последния 14-ия кръг на редовния сезон при дамите между шампиона Бъки и ХК Сливница, който трябваше да се играе на 15 март в Габрово, също се отлага, като датата на провеждане ще бъде определена допълнително.

Отлагат се за неопределен период всички срещи и турнири при подрастващите. Това включва както турнирите, администрирани от четирите Зонални съюза по хандбал, така и финалните турнири Купа България-БФХ.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти