Йоханес Бьо спечели масовия старт в Нове Место, провал за Фуркад

Йоханес Бьо спечели масовия старт в Нове Место, провал за Фуркад

Звездата на норвежкия биатлон Йоханес Тингнес Бьо спечели масовия старт на 15 км от Световната купа в чешкия зимен център Нове Место. Надпреварата се проведе без зрители заради епидемията от коронавируса.  Носителят на големия Кристален глобус за миналия сезон и световен шампион в дисциплината от Антхолц 2020 измина трасето за 39:32.7 минути и допусна три грешки в четирите си стрелби. За Бьо това е девети успех за сезона и 47-и в кариерата.

Втори, на 15.1 секунди, финишира французинът Емилиан Жаклен, който повали всичките 20 мишени. Трети е Арнд Пайфер (Германия) с пасив от 25.0 секунди с един пропуск в последната си стрелба. Олимпийският шампион от Пьончан 2018 в масовия старт и лидер в генералното класиране Мартен Фуркад (Франция) завърши едва 14-и с три грешки и на 1:32.5 минути зад Бьо.

Състезанието премина без българско участие.

В генералното класиране след 19 от общо 24 старта за сезона Мартен Фуркад остава начело с 853 точки. След днешната си победа Йоханес Тингнес Бьо се изкачи на втора позиция и се доближи на 43 точки до Фуркад. Трети е Кентен Фийон-Мейе (Франция) с 800 точки.

Владимир Илиев е 32-и със 138 точки, а Красимир Анев е 37-и със 123 точки.

Още от Зимни спортове

Виж всички