Само пет клуба участват в дискусията за една от важните промени в Премиър лийг след Брекзит

Само пет клуба участват в дискусията за една от важните промени в Премиър лийг след Брекзит

Всеки от клубовете в Англия иска да попадне сред петте такива, които ще участват в заседанията на Висшата лига, обсъждащи квотата за местни футболисти след Брекзит, съобщава Daily mail. Правилото в момента представлява притежаването на до 8 чуждестранни играчи, които са получили статут на местни. Той се придобива само ако един футболист е прекарал 3 години в даден клуб преди да навърши 21-годишна възраст.

След Брекзит Висшата лига забрани от януари догодина да се привличат чуждестранни играчи под 18 годишна възраст, което би довело до последици в правилото за местни футболисти. В заседанията, които ще се организират, имат право да участват само 5 от всичките 20 клуба от най-високото ниво на футбола в Англия. Вероятно избраните отбори няма да са само от първите места, а ще има и от по-долните позиции в класирането.

Челси показал най-голямо желание да участва в заседанията, тъй като клубът ще е един от най-засегнатите при промяна на правилото. Футболисти като Андреас Кристенсен, Нейтън Аке, Патрик ван Аанхолт, Фабио Борини и Джефри Брума са само част от играчите, които са получили местен статут в Челси, преди да преминат в други клубове. Освен това Футболната асоциация иска да намали броя на чуждестранни играчи, които не са прекарали време в академията на даден клуб, от 17 на 13, при позволен капацитет от 25 души в отбор.

Правителството на Великобритания иска до края на месеца да има разясняване от Висшата лига, Футболната асоциация и Чемпиъншип по случая.
Георги Чернев
Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички