Висшата лига забрани ръкостисканията преди началото на всеки мач

Висшата лига забрани ръкостисканията преди началото на всеки мач

Истерията покрай разпространяващия се коронавирус достигна и до най-високото футболно ниво в Англия. Висшата лига реши да забрани традиционните ръкостискания между футболистите преди началото на всеки двубой, като шансът да се играят мачовете без публика се увеличава. Ако това се случи, Ливърпул ще трябва да вдигне титлата си пред празни трибуни на "Анфийлд", при доста голяма вероятност тимът да триумфира на върха.

Висшата лига е предупредила всеки от общо 20-те клуба в Англия, че дори при наличието на един заразен футболист, би било трудно да се доиграе сезонът докрай. В имейла, който е бил изпратен към всички клубове, се допълва още: “След дискусия с правителствените специалисти нашият основен акцент за планиране на извънредна ситуация е разглеждането на политиката за играене при затворени врати”. В изявлението се пише още, че забраната за ръкостискане е в сила до второ нареждане, като отборите ще продължат да спазват останалата част от традиционния протокол преди мачовете. При наличието дори и на един болен в даден клуб, целият отбор няма да може да играе няколко седмици.

Заради ситуацията с коронавируса се очаква и контролата между Англия и Италия на 27 март да бъде отменена, предвид факта, че Италия е най-засегнатата страна в Европа. Напомняме също, че двубоят между същите две държави от Турнира на шестте нации вече бе отменен по-рано тази седмица.

Георги Чернев

Още от Футбол свят

Виж всички