Индиана Василев в разширения състав на САЩ преди квалификациите за Токио 2020

Индиана Василев в разширения състав на САЩ преди квалификациите за Токио 2020

Американският талат с български корени Индиана Василев попадна в разширения списък от 50 играчи, които са повикани от селекционера на тима до 23 години Джейсън Крейс за предстоящата олимпийска квалификация. Тези играчи са оповестени ифициално, след обстойно наблюдение в последните 18 месеца.

Окончателният списък с 20 състезатели ще бъде обявен на 10 март, което е точно 10 дни преди официалния старт на срещите, които ще определят участниците в Токио от зона КОНКАКАФ.

Българският талант набра сериозна популярност в последните месеци, след като направи своя официален дебют за Астън Вила и бе определен за един от сериозните таланти на бирмингамци.

Родителите на Индиана Василев са българи, но самият той е роден и израснал в САЩ, както и част от младежките формации на американския тим от доста време. Василев премина в Астън Вила през лятото на 2019-a. Той има американско и българско гражданство, но отказа покана да бъде част от националния тим на България.

На 20-и март САЩ се изправят срещу Коста Рика, а на 23-и играят с Домениканската република. Три дни по-късно в последния мач от своята група срещат и най-сериозния си конкурент в лицето на Мексико.

Още от Футбол свят

Виж всички