Гледай на живо

Отзиви след Гигант (Съединение) - Несебър 2:1

България ще разбере първите си три съперника по пътя към Катар 2022

България ще разбере първите си три съперника по пътя към Катар 2022

Утре (3 март) от 19.00 часа в Амстердам ще се изтегли жребият в турнира “Лига на нациите 2020”. Той ще даде втори шанс на два отбора от Европа да се класират на световното първенство в Катар през 2022 година.

България е в Лига В, където са още 15 държави. Там трикольорите са в поток 4 заедно с тимовете на Израел, Унгария и Румъния.

Съперниците ни ще са следните:

Един от поток 1: Русия, Австрия, Уелс или Чехия
Един от поток 2: Шотландия, Норвегия, Сърбия или Финландия
Един от поток 3: Словакия, Турция, Ейре или Северна Ирландия

Регламентът за класиране на Световното е следният:

10 държави ще се класират през квалификациите като победители от 10-те групи. Десетте втори отбора ще играят плейофи за останалите три места за Катар 2022. Към тях ще се присъединят и два тима от Лига на нациите.

Кои ще са тези два тима?

Най-важното условие е да си победител в своята група. Ако не сме първи, не можем да попаднем на Световното през Лигата на нациите. Ако сме победители в групата, шансът ни да сме сред въпросните два тима не е 100-процентов, но е доста голям.

Първите две държави според ранглистата в Лига на нациите, които задължително трябва да са и победители в група, но не са се класирали директно или на бараж за Катар 2022 през квалификациите, ще получат втори шанс за участие на световното първенство чрез плейофите.

Мачовете в Лига на нациите стартират на 3-5 септември 2020 г. и завършват на 15-17 ноември 2020 година.

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти