Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

Късметлийски автогол прати Левски на четвъртфинал

Късметлийски автогол прати Левски на четвъртфинал

Левски победи изключително трудно с 2:1 след продължения Сливен в последен мач от осминафиналите за Купата на България и продължи напред. Победното попадение дойде в 111-ата минута, когато Стефан Киков от гостите си отбеляза нелеп автогол след удар от 26 метра на Владимир Гаджев. Топката излизаше с близо два метра от рамките на вратата, но срещна крака на централния бранител и отиде в далечния ъгъл на Чакъров. Преди това в 67-ата минута резервата Жеан Карлос изравни след подаване на Ники Димитров, като от три метра на празна врата не сгреши. Голът за гостите бе дело на капитана им Коста Янев още в четвъртата минута, когато от 12 метра той не остави шансове на Георги Петков.

Звездата на домакините Георги Иванов-Гонзо не успя да се възстанови от травмата си и остана извън групата за мача. На негово място игра Георги Христов, който отново не успя да покаже своите качества. Може би ранният гол за гостите в мача на директна елиминация стъписа тима на Емил Велев и до средата на първата част до голови положения пред врата на гостите не се стигна.

Все пак лека по-лека "сините" започнаха да налагат по-високо темпо на игра, но всичките възможности за гол, които имаха до края на първото полувреме, бяха пропуснати от Христов, който на два пъти сбърка отблизо. Дарко Тасевски и Жоазиньо също можеха да изравнят, но стреляха съответно слабо и неточно.

Втората част започна с тотален натиск на "сините", но те не успяваха да стигнат до равенството. Христов имаше отлична възможност да вкара, но не прецени едно центриране отляво и пропусна да нанесе решаващ удар. В този миг публиката и треньорът на Левски се изнервиха тотално от неговите пропуски и той бе заменен от Жеан Карлос. Бразилският нападател, който също е длъжник на синята публика, се включи много добре и внесе острота в атаката. Така десет минути след появяването си в игра той вкара за 1:1 на празна врата. До края на срещата "сините" си опитаха да стигнат до пълен обрат, но Карлос и Тасевски не бяха точни.
Осем минути преди края бившият играч на Левски Исмаил Иса получи чудесна възможност да накаже бившите си съотборници, но стреля в аут. При тази ситуация Рабех, който го пазеше, се контузи и бе заменен от Балтанов. По този начин Миланов започна да играе като централен бранител заедно с Минев. Редовното време завърши 1:1.

Първото голово положение в продълженията бе за домакините, но Тасевски, останал сам срещу Чавдаров, стреля директно в него. Това можеше да изиграе лоша шега на "сините", които допуснаха сериозна грешка в центъра на защитата в 102-рата минута и оставиха Петър Петров сам срещу Петков. Защитникът се притесни, че е останал сам срещу национала и стреля с всичка сила в стража, който парира.
Така се стигна до 111-ата минута, когато Киков си отбеляза нелепия автогол, класирал Левски на четвъртфинал.

Интересното е, че лидерът в "А" група се класира за днешния двубой след победа с 2:1 над Локомотив София също с продължения и победен гол в същата минута. Тогава точен за тима бе Николай Димитров, а както тогава, така и днес, "сините" бяха догонващи в резултата.

 

ЛЕВСКИ - СЛИВЕН 2:1 след продължения
0:1 Янев (4)
1:1 Карлос (67)
2:1 Киков (111-авт.) 

ЛЕВСКИ: Петков, Миланов, Рабех (83-Балтанов), Минев, Вагнер, Сърмов, Гаджев, Тасевски, Н. Димитров, Христов (57-Карлос), Жоазиньо (59-Зе Соарес)
СЛИВЕН: Чавдаров, К. Стоянов, Киков, Зафиров, Петров, И.Янев, Миндев, К. Янев, Иса (114-Въндев), И. Стоянов, Ямуков
ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Вагнер, Тасевски, -Л, Ив. Янев, Петров, Иса, Чавдаров -С
СЪДИЯ: Станислав Тодоров
СТАДИОН: "Георги Аспарухов"

снимка: Иван Диманов,Sportal.bg

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички