Гледай на живо

Югозападна Трета лига: Беласица (Петрич) - Вихрен (Сандански) 2:1

Клоп: Финалът ще определи дали сезонът е бил успешен

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не се притеснява от негативната статистика, според която неговите отбори са загубили последните четири финала, на които са се класирали. Германецът е убеден, че мърсисайдци могат да победят Севиля и да спечелят трофея в Лига Европа. Според него изходът от утрешния финал ще определи оценката за неговия първи сезон начело на Ливърпул.

"Не съм притеснен от тази статистика. Със сигурност можеше да бъде и по-добре. Моите отбори обаче не се представиха лошо в тези мачове. Колкото по-дълго време не успяваш да спечелиш нещо, толкова по усърдно се стараеш и е по-вероятно да постигнеш успех. В това вярвам. Подготвяме се нормално. През последните две седмици никой не ни е попитал за предстоящия мач в Премиър лийг, което показва колко специална е тази ситуация. Ще бъде отворен двубой, но аз винаги съм казвал, че ние можем да печелим точно този тип срещи.

Когато дойдох тук, мнозина се съмняваха в качествата на играчите. Сега те имат огромна възможност да постигнат нещо страхотно. Сигурен, че тези футболисти са готови. Много съм доволен от момчетата. Дойдох тук, защото бях убеден в качествата на тези футболисти.

Сигурен съм, че ако не спечелим утре, никой няма да мисли, че сезонът ни е бил успешен. За мен се случиха много неща през тези седем месеца, но ако след 100 години някой се обърне назад, няма да каже, че е бил страхотен сезон. Победа утре ще направи нещата по-лесни за вас, за да можеше да кажете, че сезонът е бил успешен. Ще се опитвам да помогна в тази посока.

Трябва да бъдем добре организирани, смели, достатъчно търпеливи.

В момента Испания е най-добрата страна във футболно отношение. Те имат много качествени треньори и футболисти от най-високо ниво. Останалите трябва да стават по-добри и да достигнат тяхното ниво. Нещата се променят.

Клоп коментира и възможността Дивок Ориги, който бе контузен, да вземе участие в утрешния финал. "Ще видим. Дивок тренира два или три пъти. Ще тренира и тази вечер и ще видим как се чувства".

Oще от Футбол свят

Виж всички