Трявна ще е домакин на XI-я международен детски шахматен турнир “Слънцата на Трявна”

Трявна ще е домакин на XI-я международен детски шахматен турнир “Слънцата на Трявна”

Два дни Трявна ще бъде център на една от най-обичаните настолни логически игри за двама – шахматът. Международният детски турнир “Слънцата на Трявна”, който се утвърди през последните години като един от най-големите детски шахматни състезания, ще се състои на 14 и 15 май в хотел “Сезони” в града, съобщиха от пресцентъра на общината. 

Единадесетото издание ще събере 80 деца от страната на възраст между 8 и 14 години, които вече са доказали своите умения на черно-бялата дъска. По традиция турнирът ще бъде официално открит от кмета на Трявна Силвия Кръстева, която в 10:00 часа символично ще направи първия ход на първа дъска.

“Слънцата на Трявна” е валиден за международното ЕЛО. И тази година шахматните игри между децата ще бъдат по Швейцарската система в 6 кръга при контрола на игра 60 минути + 30 секунди добавка на ход. За стриктното спазване на правилата ще следят международните съдии Николай Йорданов и Светла Йорданова.
За най-добрите малки шахматисти са предвидени купи, медали и грамоти, които ще бъдат връчени при официалното закриване на тазгодишното издание на турнира на 15 май от 18:00 часа в хотел “Сезони”.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти