Конте се заяде и с Артета

Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте „захапа“ своя колега в Арсенал Микел Артета след вчерашното дерби на Северен Лондон. Повод за това беше изказването на испанеца, който заяви, че ако коментира съдийството от двубоя, ще бъде наказан за шест месеца. В лагера на „артилеристите“ останаха недоволни от дузпата за Тотнъм и червения картон на Роб Холдинг, които се оказаха решаващи за крайния изход. Конте призова Артета да не се оплаква толкова много, при положение че е е самото начало на треньорския си път, и да се концентрира върху работата си.

Артета беснее след загубата от Тотнъм
Артета беснее след загубата от Тотнъм

„Микел Артета е настина добър треньор. Той тъкмо започна пътя си в тази професия и аз чувам, че се оплаква много. Трябва да се концентрира повече върху своя тим и да не се оплаква толкова. Трябва да остане спокоен и да продължи да работи. Червеният картон беше чист. Ако си спомняте, не казах нищо за Фабиньо след мача с Ливърпул. Ако послуша съвета ми, добре. В противен случай не му пука“, заяви Конте.

Преди няколко дни италианецът отправи саркастичен коментар и към Юрген Клоп, който пък преди това изрази разочарованието си от твърде дефанзивния подход на Тотнъм в двубоя на „Анфийлд“.

Конте се заяде с Ливърпул: Клоп разбра, че е спечелил точка, а не е загубил две
Конте се заяде с Ливърпул: Клоп разбра, че е спечелил точка, а не е загубил две

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички