Кметът на Чепеларе: Работим в нашата община да има много спортни съоръжения, за да расте здраво поколение

"Работим в нашата община да има много спортни съоръжения, за да расте здраво поколение и да се гордеем с това, което правим", каза кметът на Чепеларе Боран Хаджиев, който заедно с министъра на спорта Георги Глушков и с двукратната олимпийска вицешампионка по спортна стрелба Весела Лечева откриха днес обновения мултифункционален спортен комплекс в родопския град.  

Това съоръжение е плод на усилията на Министерството на младежта и спорта и община Чепеларе, за да може децата в града да бъдат стимулирани да следват славните спортни традиции на Чепеларе, посочи министър Глушков при откриването.   Новото прекрасно спортно съоръжение е инвестиция в здравето на най-малките, инвестиция в хората от активната възраст и  всички, които се занимават със спорт, посочи Весела Лечева. Тържествата и спортните прояви в Чепеларе по повод  откриването на обновения комплекс продължават до 1 октомври.

"Съвременният комплекс е оборудван по проекта на Община Чепеларе "Подобряване на условията за спорт чрез обновяване на спортна площадка в община Чепеларе" към Министерството на младежта и спорта", обясни Хаджиев и изтъкна, че изпълнението на комплекса би било невъзможно без подкрепата на спортното министерство. Министър Глушков пожела при откриването спортният дух на Чепеларе и новият спортен комплекс да създадат нови шампиони.

Сноубордистът Радослав Янков, който е един от шампионите на Чепеларе, определи новата  придобивка като страхотно място за спорт.  Според него спортните терени в комплекса са с може би най-добрата настилка за тази надморска височина. Сега децата ще могат да играят целогодишно, поздравявам кмета за това, тъй като все повече деца ще спортуват, ще се организират турнири, допълни Радо Янков.

Обновеният спортен комплекс според кмета Хаджиев означава здраве, допълнителна емоция и нова придобивка за имиджа на Чепеларе като спортно-туристически град. Боран Хаджиев уточни, че учениците, спортните организации и децата на Чепеларе ще ползват безплатно спортния терен. Обновяването на комплекса струва близо 620 хил. лв.  Спортисти, деца, жителите на Чепеларе и туристите, които посещават града ще имат възможност да упражняват различни спортове - волейбол, баскетбол, футбол на малки вратички, тенис, табла, шах, тренировки  за силови спортове. За скиорите и сноубордистите площадките ще дават възможност за допълнителни спортове, с които да поддържат качествата си и да се възстановяват, уточни кметът на общината.

Обновеният спортен комплекс е обособен на 4 зони, уточнява общинският пресцентър. Първата зона е комбинирано игрище за футбол, баскетбол и волейбол. Втората е зона за отдих и спорт с площадка за фитнес на открито, тенис на маса, маси за отдих или настолни игри на открито, както и сграда със съблекални  и трибуни, включващи 40 места, разположени върху покрива на съблекалните. В зона 3 има 2 тенис корта, а четвъртата представлява зрителски трибуни с над 400 места за наблюдение. Първата и четвъртата зона са покрити с многопластова спортна настилка, известна като „бърза“ настилка.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти