В Чепеларе откриха мултифункционален спортен комплекс с два тенис корта

Реализираният проект на Община Чепеларе за "Подобряване на условията за спорт чрез обновяване на спортна площадка в община Чепеларе" към Министерство на младежта и спорта бе официално открит в петък и така Чепеларе може да радва своите жители и гости с напълно обновен и съвременен спортен комплекс с два тенис корта за безвъзмездно ползване.

"Този нов комплекс е плод на съвместните усилия на ММС и общината, за да може децата и младите хора на Чепеларе да спортуват и да следват спортните традиции на Вашия град. Вярвам, че на този спортен комплекс към спорта ще се запалят бъдещите шампиони на България“, заяви министър Глушков.

След ремонтните дейности комплексът разполага с два тенис корта, покрити с многопластова спортна настилка. Това са т. нар. "бързи" настилки, които заменят досегашния "шамот". Настилката от акрилно покритие не се влияе от атмосферните условия, дълготрайна е и е удобна за експлоатация и поддръжка. В комплекса има още едно комбинирано игрище за футбол, баскетбол и волейбол с нова настилка. Подменени са фитнес уредите на открито, изградена е тенис маса, както и маси за шахмат и настолни игри. Ремонтирани са трибуните, огражданията и сградата към спортния комплекс. Инсталирана е и система за видеонаблюдение с цел ефективно опазване на спортната площадка и съоръженията.

На тържественото откриване присъстваха ш други официални лица и гости. Сред тях бяха Антоанета Боева – началник на кабинета на министъра на младежта и спорта, Боран Хаджиев – кмет на Чепеларе, президентът на Българска федерация по тенис Стефан Цветков, Весела Лечева – бивш министър на младежта и спорта, двукратен олимпийски медалист и петкратен световен шампион по спортна стрелба, футболният мениджър Лъчезар Танев – почетен гражданин на Чепеларе, Радослав Янков и други.

В резултат на реализирания проект, нарастващият брой туристи и гости на община Чепеларе ще имат възможност да съчетаят престоя си с допълнителна физическа активност, наслаждавайки се на любим спорт в съвременен спортен комплекс. Кметът на Община Чепеларе Боран Хаджиев активно работи в посока "условията за спорт, които предлага спортният комплекс да бъдат използвани пълноценно."

След откриването президентът на БФТ Стефан Цветков даде началото на първия тенис турнир за деца.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти