Адвокатите на Макларън пледират за титла на Хамилтън във Ф1

Адвокатите на Макларън пледират за титла на Хамилтън във Ф1

Адвокатите представляващи Макларън-Мерцедес пред Международния апелативен съд на ФИА, ще се борят за отнемане на титлата на световния шампион Кими Райконен (Ферари), който я спечели само с една точка в последното състезание от сезона. Адвокат Иан Мил заяви пред съда, че отборите на БМВ и Уилямс са нарушили правилата, като са използвали по-студено гориво от разрешеното от правилника и така са отнели титлата на неговия клиент Люис Хамилтън.

 

"Принципът е ясен. Ако има нарушение на правилата, то това води до непозволено преимущество. Санкцията за което е дисквалификация. В миналото е имало дисквалификации и рекласиране според правилника, сега искаме да се случи същото”, заяви адвокатът.

“Пилотите може и да са невинни, но те представляват целия отбор. Справедливото решение е отборите да бъде дисвалифицирани, а пилотите да загубят точките си. Ако това не се случи, то ще означава, че те се ползват с привилегии от ФИА и са над закона”, завърши той.

По-рано днес стана ясно, че решението на Апелативния съд на ФИА ще бъде съобщено най-вероятно утре. Ако жалбата бъде уважена, а англичанинът бъде класиран четвърти, това ще му донесе короната още в първия му сезон във Формула 1 и трофеят на Кими Райконен (Ферари) ще бъде отнет.

БМВ, Макларън и Уилямс също изпратиха представители за изслушването в Лондон. Четирима независими съдии ще решават съдбата на една от най-оспорваните титли в историята на Формула 1. Това са: Джон Касиди (САЩ), Василис Кусис (Гърция), Жозе Македо (Португалия) и Жан Стовичек (Чехия)


Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти