Непоклатимият Федерер продължава похода си към историята

Непоклатимият Федерер продължава похода си към историята

Световният номер 2 Роджър Федерер направи поредната си голяма крачка към спечелването на рекордна 15-а титла от Големия шлем и 6-а от Откритото първенство на Великобритания. 27-годишният швейцарец се справи в три сета (6:3, 7:5, 7:6 (3)) с представителя на Хърватия Иво Карлович в мач от 1/4-финалната фаза на "Уимбълдън". Това бе девета победа за Федерер срещу 30-годишния му съперник от общо 10 мача, като за последен път двамата са играли на тревна настилка отново в Лондон през 2004 година.

Двубоят започна много добре за петкратния носител на трофея и той без особени трудности поведе с 4:1 гейма. За изключително високото ниво на игра допринесе и силният сервис на двамата тенисити - 23 в сметката на хърватина и 7 за Федерер. Заемащият 36-о място в света Карлович не успя да върне пробива и така загуби първата част след 23 минути игра.

Вторият сет бе равностоен и двамата 1/4-финалисти взимаха убедително сервис геймовете си. Бившият номер 1 в света все пак получи шанс да пробие подаването на 22-ия в схемата на надпреварата Карлович в 11-ия гейм и се възползва от това. Федерер нямаше проблеми при последвалия собствен серивс гейм и така приключи втората част при 7:5 в своя полза.

Въпреки че Карлович се опитваше да разнообрази играта си с излизания на мрежата, това не се оказа печеливша тактика срещу швейцарския майстор. Двамата тенисисти не успяха да реализират пробиви и така логично се стигна до тайбрек. В него Федерер просто показа превъзходстовото си и сложи край на спора при 7:3 точки след час и 42 минути игра.

Съперник на носителя на 14 трофея от Големия шлем в 1/2-финалната фаза ще бъде победителят от сблъсъка между Томи Хаас и Новак Джокович.  

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти