Гледай на живо

Очаквайте в 17:00 - Женско футболно първенство: Пълдин - Локомотив (Стара Загора)

17 състезания за алтернативната "Нова Формула"

17 състезания за алтернативната "Нова Формула"

Новият алтернативен шампионат на асоциацията ФОТА, в която членуват Ферари, Макларън-Мерцедес, Тойота, Рено, Ред Бул, Торо Росо, БраунGP и БМВ ще се казва "Нова Формула" и в календара се очаква да бъдат цели 17 кръга, гръмнаха световните агенции. Бивши и настоящи дестинации в Гран при вече се натискали за място в първенството. Буенос Айрес, Мексико сити, Херес, Имола, Монреал, Индианаполис, Маникур, Силвърстоун, Аделаида, Съфър Парадайз и други са потенциалните нови състезания.

Спрягат се още иматената и на Сингапур, Абу Даби, новата писта в Портиамо, Хелзинки, Лаузицринг и др.

"Няма да позволя Формула 1 да бъде съсипана. Това ще бъде истинска катастрофа. ФОТА не може да управлява дори собствените си отбори, да не говорим за серии", сподели шефът на Ф1 Бърни Екълстоун. "Не могат да се разберат за нищо. Ние имаме опит в организацията. Отборите не правят нищо и не дават никакви пари. Ферари и Макларън имат повече нужда от нас, от колкото ние от тях. Истината е, че не могат да си позволят да организират такъв шампионат", обясни британецът. 

Повече информация за Формула1 и за възможността да спечелите страхотни награди от NIVEA FOR MEN четете във www.formula1.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички