Григор Димитров с драматична загуба на старта в Безансон

Григор Димитров с драматична загуба на старта в Безансон

Григор Димитров загуби от Денис Истомин от Узбекистан с 6:3, 2:6, 6:7 (3) за малко повече от 2 часа в първия кръг на турнира в Безансон, Франция. 17-годишният българин спечели първата част с 6:3 за по-малко от половин час, но загуби втория с 2:6, а след това отстъпи в тайбрек след изключително оспорван трети сет. Григор приключва участието си на турнира от веригата "Чалънджър" с награден фонд 106 500 евро без точки за ранглистата и с 1110 евро.

Загубата му обаче не трябва да се приема като трагедия, тъй като след последните му отлични изяви очакванията към него достигнаха нереални размери, а на неговата възраст е нормално понякога да не успява да вземе превес в ключовите моменти на срещата. Григор участва с "уайлд кард" в основната схема на състезанието, а Истомин, който е 98-и в световната ранглиста, е поставен под номер 3 в основната схема.

Григор започна отлично срещата, като спечели първите два гейма, реализирайки пробив във втория. Последва размяна на пробиви, след която българинът вече водеше с 3:1. От този момент до края на сета сервиращият взимаше своето. Шампионът от "Уимбълдън" и US Open при юношите трябваше да спасява брейк пойнт в последния гейм на първата част, но се справи и приключи сета с 6:3 в своя полза.

След като Димитров доминираше в първия сет, във втория нещата се промениха. Истомин повиши нивото на играта си и все по-често затрудняваше съперника при негов сервис, като по-лесно взимаше геймовете при свой начален удар. Григор срещна сериозни проблеми в четвъртия гейм, а в шестия допусна пробив за 2:4. Узбекистанецът се възползва от психологическото си предимство и завърши сета с четири поредни гейма в своя полза, като направи втори пробив за 2:6.

В третия сет българският талант, който е 407-и в света, трябваше да спасява много труден четвърти гейм. Той се справи с четири възможности за пробив и изравни за 2:2 след най-дългия гейм в срещата. След 3:3 в два поредни гейма Григор пропусна по два брейк пойнта, като междувременно взимаше своите сервиси убедително. В края на сета и двамата се заложиха на началния си удар и се стигна до тайбрек, в който Истомин успя да надделее със 7:3.

Миналата седмица Димитров изигра много силен мач срещу осмия в света Жил Симон, като бе на две точки от победата. Преди това българинът блестя в Ротердам, където спечели срещу Томаш Бердих и затрудни максимално номер 1 в света Рафаел Надал. Следващата седмица той ще играе за България в купа "Дейвис", където тимът ни гостува на Унгария.

ГРИГОР ДИМИТРОВ МОЖЕТЕ ДА КОМЕНТИРАТЕ ТУК!!! 

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти