Григор Димитров с нова покана от Франция

Григор Димитров с нова покана от Франция

Младият ни суперталант Григор Димитров получи покана за още един турнир във Франция. Това е надпреварата на твърда настилка в Безансон от веригата "Чалънджър" на АТП. Турнирът е след седмица и е с награден фонд 106 500 евро. Григор е получил "уайлд кард" за основната схема.

Най-сериозното име сред участниците в Безансон е това на 48-ия в света французин Марк Жикел, който спечели турнира през миналата година. Друго по-известно име е това на сънародника на Жикел - Никола Маю, който през 2007 година победи настоящия номер 1 в света Рафаел Надал на турнира в "Куинс", като достигна до финала. Сред конкурентите на Григор Димитров в Безансон са още белгийците Оливие Рошу и Крисотф Флийген, както и германците Андреас Бек, Бьорн Фау и Михаел Берер.

Както е известно, тази седмица Григор ще участва с "уайлд кард" на силния турнир в Марсилия с награден фонд 576 000 евро. В първия кръг нашето момче ще играе с 8-ия в света и поставен под номер 2 в схемата на турнира Жил Симон /Франция/. По програма мачът е утре и е последен за деня на централния корт, като ще започне след края на двубоя между руснака Марат Сафин и французина Арно Клеман, които ще играят в 20:00 часа българско време.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти